Zoeken

Marokkaanse zangers boos op Maroc Telecom

3 september 2024 - 14:40 - Cultuur

©

Een aantal Marokkaanse artiesten uit hun ongenoegen over het feit dat ze niet zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse strandfestival van Maroc Telecom. Het festival vond plaats op de stranden van M’diq, Al Hoceima, Martil, Tanger, Saïdia en Nador.

Fatima Zahra Laarousi is teleurgesteld. De zangeres probeert te begrijpen waarom ze dit jaar niet is uitgenodigd voor het festival, terwijl ze tijdens een eerdere editie bijna om het leven kwam. Op weg naar een optreden in Martil werd ze aangereden door een vrachtwagen, waardoor ze dagenlang in een kliniek moest blijven voor behandeling. "Ik heb al op 70% van de grote festivals gezongen, zoals Mawazine, de Fez Festival of World Sacred Music, en die in Tafraout, Rabat, Ifrane en Taroudant, maar dit jaar was uitzonderlijk omdat ik op geen enkel podium heb gestaan", zegt ze verbaasd tegen Madar21.

Lees ook: Marokkaanse zangers slachtoffer vriendjespolitiek

Chaimae Abdelaziz is geïrriteerd dat de tournees van Itissalat Al-Maghrib steeds dezelfde artiesten in de schijnwerpers zetten en een groot aantal zangers buitensluiten. Ze vindt dit "onbegrijpelijk" en richt haar kritiek rechtstreeks tot Abdeslam Ahizoune, de eigenaar van Maroc Telecom.

Lees ook: Muziekoorlog in Marokko: "Stop met die leugens!"

Andere Marokkaanse artiesten hebben de hebzucht van festivalorganisatoren aan de kaak gesteld, die een groot deel van de gage van de artiest zouden eisen in ruil voor een plek op het affiche van een zomerfestival. Abdelali El Ghaoui klaagde op sociale media dat sommige tussenpersonen wel 70% van de gage van een artiest inpikken. Zijn collega Hajar Adnane deelde El Ghaoui’s bericht om de problemen te bevestigen waar zij en andere zangers mee te maken hebben. Ze klagen dat ze worden buitengesloten van artistieke avonden en festivals.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team