31 maart 2014 - 21:24 - Marokko
Een Marokkaan verbruikt gemiddeld tussen 35 en 40 kilo aardappelen per jaar. Dat blijkt uit cijfers vrijgegeven tijdens het evenement ’Potato Morocco’ in El Jadida.
Aardappelen zijn het meest gebruikte zetmeelproduct in Marokko en worden meer geconsumeerd dan tomaten, uien en wortelen. Aardappelen worden in talloze Marokkaanse recepten gebruikt, maar één van de meest populaire gerechten is ongetwijfeld tajine met aardappelen, gekonfijte citroen en olijven.
Een meer recent gerecht is Maakouda, een soort aardappelgaletten dat op bijna alle straathoeken kunnen worden gekocht. Een ander populair gerecht dat op straat wordt verkocht zijn gekookte aardappelen met een beetje zout en komijn.
Algerijnen verbruiken gemiddeld 45 kilo aardappelen per jaar en per persoon, Amerikanen 90 kilo en Duitsers ruim 130 kilo.
Marokko produceert jaarlijks 1,4 miljoen ton aardappelen. De sector heeft een omzet van 2,5 miljard dirham. Ruim 60.000 Marokkaanse boeren verbouwen aardappelen.
Afrika Cup 2025: dit zijn de 24 landen die gekwalificeerd zijn voor Marokko
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
Designprijs voor elektrische mini-auto uit Kenitra
Marokkanen eisen meer rechten voor dieren
Grote brand verwoest textielfabriek in Tanger (video)
Arrestaties na gewelddadige rellen in Nador