31 maart 2014 - 21:24 - Marokko
Een Marokkaan verbruikt gemiddeld tussen 35 en 40 kilo aardappelen per jaar. Dat blijkt uit cijfers vrijgegeven tijdens het evenement ’Potato Morocco’ in El Jadida.
Aardappelen zijn het meest gebruikte zetmeelproduct in Marokko en worden meer geconsumeerd dan tomaten, uien en wortelen. Aardappelen worden in talloze Marokkaanse recepten gebruikt, maar één van de meest populaire gerechten is ongetwijfeld tajine met aardappelen, gekonfijte citroen en olijven.
Een meer recent gerecht is Maakouda, een soort aardappelgaletten dat op bijna alle straathoeken kunnen worden gekocht. Een ander populair gerecht dat op straat wordt verkocht zijn gekookte aardappelen met een beetje zout en komijn.
Algerijnen verbruiken gemiddeld 45 kilo aardappelen per jaar en per persoon, Amerikanen 90 kilo en Duitsers ruim 130 kilo.
Marokko produceert jaarlijks 1,4 miljoen ton aardappelen. De sector heeft een omzet van 2,5 miljard dirham. Ruim 60.000 Marokkaanse boeren verbouwen aardappelen.
Veiligheidsagent in Marokko steelt miljoenen dirhams van klanten bank
Nieuwe islamitische graven in Almere
Jamal Ben Saddik woedend op Glory
Man valt voorbijgangers met mes aan in Casablanca: dode en gewonden
Einde huwelijksakte in Marokkaanse hotels: hotelier in de gevangenis
Sahara: Netanyahu provoceert Marokko opnieuw
Veiligheidsagent in Marokko steelt miljoenen dirhams van klanten bank
Man valt voorbijgangers met mes aan in Casablanca: dode en gewonden
Einde huwelijksakte in Marokkaanse hotels: hotelier in de gevangenis
Ryanair: goed nieuws voor Marokkaanse reizigers
Aanvallen van orka’s bij Marokko: wetenschappers hebben vreemde verklaring
Vliegtuig- en boottickets: Marokkaanse diaspora in impasse door hoge prijzen
Marokkanen verdeeld over einde huwelijksakte in hotels
Zeven doden bij explosie op schip in Marokkaanse haven