Zoeken

Marokkanen vertrouwen meer op kruiden dan op dokters

19 september 2024 - 18:50 - Marokko

©

Veel Marokkanen vertrouwen nog steeds op kruiden en natuurlijke producten om hun gezondheid te verbeteren, zelfs terwijl ze ook gebruikmaken van reguliere artsen en medicijnen. Ze geloven dat een combinatie van beide de beste kans op herstel biedt.

Kruideniers en beoefenaars van alternatieve geneeswijzen bieden een scala aan natuurlijke remedies aan, die nog steeds populair zijn onder Marokkanen, vooral voor problemen zoals seksuele gezondheid, spijsverteringsaandoeningen en gewrichtsklachten. Veel verkopers bieden nu ook hun producten online aan, zowel losse kruiden als samengestelde natuurlijke preparaten.

Lees ook: Marokko zet in op high-tech gezondheidszorg voor iedereen

Volgens mensen in de kruidenhandel en alternatieve geneeskunde zoeken veel Marokkanen hun toevlucht tot kruiden en natuurlijke producten omdat ze geen bevredigende resultaten hebben behaald met reguliere behandelingen in ziekenhuizen. Ze benadrukken dat traditionele geneeskunde een waardevolle aanvulling kan zijn op de reguliere zorg.

Rachid Ben Omar, een kruidenspecialist in Sidi Ifni, legt uit dat veel Marokkanen kruiden en alternatieve geneeswijzen zien als een manier om genezing te vinden voor allerlei kwalen. Ze gebruiken vaak alle mogelijke middelen, inclusief kruiden en plantaardige producten. Ben Omar biedt kruiden aan voor verschillende aandoeningen, zoals urineweginfecties, problemen met het voortplantingssysteem en spijsverteringsklachten. Hij merkt op dat een aanzienlijk deel van de Marokkanen nog steeds gelooft in de genezende kracht van kruiden, vooral na teleurstellende ervaringen met ziekenhuizen en apotheken.

"We ontvangen mensen van alle leeftijden, maar de groep van boven de 40 komt het meest bij ons en is het meest gehecht aan kruiden en natuurlijke remedies", zegt Ben Omar. Hij benadrukt echter dat de reguliere geneeskunde altijd voorrang heeft en dat mensen eerst naar een arts gaan voordat ze bij hem aankloppen.

Lees ook: Neparts gearresteerd in Marokko na behandelen duizenden patiënten

El Houssine Asdad, een expert op het gebied van traditionele geneeskunde in Marrakech, bevestigt dat ondanks de vooruitgang in de gezondheidszorg in Marokko, alternatieve geneeswijzen nog steeds een belangrijke rol spelen. Hij wijst erop dat deze praktijken diep geworteld zijn in de Marokkaanse en islamitische cultuur en dat moderne eetgewoonten hebben geleid tot nieuwe gezondheidsproblemen waarvoor mensen op zoek zijn naar oplossingen. Asdad probeert zijn praktijk te moderniseren door kruiden te importeren en natuurlijke extracten te maken, soms gecombineerd met andere ingrediënten. Hiervoor zijn vergunningen van het ministerie van Volksgezondheid en het Nationale Bureau voor Voedselveiligheid vereist. Hij controleert ook altijd de laboratoriumresultaten van zijn patiënten voordat hij kruidenpreparaten voorschrijft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team