Zoeken

Marokko opent 1055 kilometer lange expresweg

20 oktober 2024 - 11:20 - Marokko

©

Na de voltooiing van de werkzaamheden en de plaatsing van verkeersborden is 950 kilometer van de expresweg Tiznit-Dakhla opengesteld voor verkeer.

De opening van de laatste delen nadert snel. De laatste werkzaamheden en afwerkingen voor de officiële opening van de volledige route betreffen voornamelijk de Tiznit-Guelmim-as, vooral in de provincies Guelmim en Sidi Ifni. Het gaat om de horizontale en verticale bewegwijzering langs deze as en de voltooiing van de werkzaamheden aan de toegangswegen en knooppunten die de dorpen en kleine plaatsen langs de expresweg moeten bedienen. De werkzaamheden aan de expresweg Tiznit-Dakhla worden binnenkort afgerond.

Lees ook: Bouw langste brug van Marokko van start in Laayoune

De aanleg van vijf van de acht delen in de regio, met een totale lengte van 105 kilometer, is ook voltooid. De overige drie delen zullen zeer binnenkort worden opgeleverd. De laatste delen van deze weg, die het centrum met het zuiden van het land verbindt, zullen binnenkort worden opengesteld voor verkeer, meldt Al Akhbar. De krant voegt eraan toe dat de werkzaamheden aan de verticale en horizontale bewegwijzering in drie delen van Guelmim-Oued Noun doorgaan. Deze werkzaamheden vormen de laatste fase vóór de oplevering van deze 1055 kilometer lange expresweg. De vorderingen wijzen erop dat de volledige expresweg in gebruik zal worden genomen ter gelegenheid van de viering van de Groene Mars.

Lees ook: Expresweg Tiznit-Dakhla: project van 10 miljard dirham bijna klaar

De expresweg Tiznit-Dakhla kost in totaal 10 miljard dirham en maakt deel uit van het nieuwe ontwikkelingsmodel voor de zuidelijke provincies. Dit megaproject zal uiteindelijk niet alleen 10 provincies en meer dan 2,2 miljoen inwoners ten goede komen, maar ook bijdragen aan de sociaaleconomische ontwikkeling van vier regio’s van het koninkrijk, namelijk Souss-Massa, Guelmim-Oued Noun, Laayoune-Sakia El Hamra en Dakhla-Oued Eddahab.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team