Zoeken

Marokko haalt Algerijnse oud-international binnen

27 september 2024 - 10:30 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft de voormalige Algerijnse international Laurent Karim Agouazi aangesteld als technisch directeur van een club.

Karim Agouazi maakte het nieuws zelf bekend via sociale media. "Ik ben erg blij om mijn contract voor de komende drie jaar met de Koninklijke Marokkaanse voetbalbond als technisch directeur van een club aan te kondigen. Een prachtig en spannend project", schreef de Franse Algerijn dinsdag op LinkedIn.

Lees ook: Algerijnse voetballer Saïd Benrahma aangevallen na bezoek aan Marrakech

De 40-jarige Agouazi speelde bijna zijn hele carrière in Frankrijk, bij clubs als FC Metz, Istres, Tours FC, Caen, Besançon en Boulogne. De oud-middenvelder kwam slechts twee keer uit voor het Algerijns elftal, tussen 2013 en 2014.

Tot 16 september was Karim Agouazi verantwoordelijk voor de opleiding van de Onder 17 en Onder 19 teams bij FC Metz. "Hij was sinds de zomer van 2023 hoofd van de jeugdopleiding en wil nu nieuwe professionele uitdagingen aangaan", aldus de Franse club.

Lees ook: Marokko pikt voetbaltalent van Algerije

Journalist Nabil Djellit heeft op X verduidelijkt dat Agouazi bij de FRMF verantwoordelijk zal zijn voor de jeugdopleiding van een club in de Botola Pro, de hoogste Marokkaanse voetbalcompetitie. Hij wordt dus niet de technisch directeur van het Marokkaanse voetbal, een functie die sinds juli 2022 wordt bekleed door de Belg Chris Van Puyvelde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team