Zoeken

Marokko klaar voor clash met Portugal op WK

21 september 2024 - 17:10 - Sport

©

Het Marokkaans zaalvoetbalelftal staat zondag oog in oog met titelverdediger Portugal in een cruciale wedstrijd op het WK Futsal. Beide teams zijn al zeker van een plek in de achtste finales, maar de strijd om de eerste plaats in groep E is nog open.

Voor Marokko is een overwinning essentieel om de koppositie te bemachtigen en zo een gunstigere loting voor de volgende ronde te krijgen. Bondscoach Hicham Dguig wil de lessen uit eerdere wedstrijden meenemen en met meer zelfvertrouwen de strijd aangaan. Hij kan daarbij rekenen op de terugkeer van Soufiane Borite, een belangrijke speler voor het team.

Lees ook: Marokko onthult WK-selectie zaalvoetbal (video)

Portugal, onder leiding van coach Jorge Braz, benadert de wedstrijd met respect voor Marokko, maar zonder angst. Braz prees de prestaties van Marokko en het werk van zijn collega Hicham Dguig.

De Marokkaanse coach is zich bewust van de hoge inzet van de wedstrijd, maar roept zijn spelers op om de druk van zich af te schudden en hun eigen spel te spelen. "We gaan de andere wedstrijden van Portugal analyseren om onze strategie te bepalen. We gaan deze wedstrijd spelen om te winnen. Maar de spelers moeten de druk loslaten, vooral met de aanmoedigingen en positieve reacties van het publiek. Vandaag hebben de spelers met 6-3 gewonnen en zich al in de tweede wedstrijd geplaatst voor de volgende ronde, en ik vind het opmerkelijk dat sommigen niet tevreden zijn met de manier van spelen!", aldus Dguig.

Lees ook: Portugal vreest Marokko in cruciaal WK-duel

De wedstrijd tussen Marokko en Portugal wordt zondag om 13:30 uur Marokkaanse tijd (14:30 uur in Europa) gespeeld en is live te zien op Arryadia TNT, Fifa+ en l’Équipe TV.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team