Zoeken

Portugal vreest Marokko in cruciaal WK-duel

20 september 2024 - 19:40 - Sport

©

Het Marokkaanse futsalteam heeft zich na overwinningen op Tadzjikistan (4-2) en Panama (6-3) geplaatst voor de achtste finales van het WK Futsal 2024 in Oezbekistan. In hun laatste groepswedstrijd nemen ze het op tegen Portugal, en de Portugese bondscoach Jorge Braz verwacht een zware strijd.

"Ik spreek af en toe met Hicham Dguig (de Marokkaanse bondscoach), wat hij met Marokko doet is indrukwekkend," zei Braz tijdens een persconferentie. Hij prees de "persoonlijkheid, enthousiasme en risicovolle spel" van het Marokkaanse team, vooral in moeilijke situaties. Braz heeft veel respect voor het Marokkaans elftal, vooral na hun overwinning op de laatste Afrika Cup.

Lees ook: "Marokko heeft de beste spelers ter wereld"

De laatste wedstrijd in Groep E tussen Marokko en Portugal wordt op zondag 22 september gespeeld. Hoewel beide teams al zeker zijn van een plek in de volgende ronde, verwacht Braz geen gemakkelijke wedstrijd. Hij herinnert aan de vorige WK-ontmoeting tussen beide landen, die eindigde in een 3-3 gelijkspel in 2021 in Litouwen. "We willen de eerste plaats in de groep veiligstellen, en Marokko wil dat ook. Het wordt een geweldige futsalwedstrijd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team