Marokko verplettert Congo in WK-kwalificatiewedstrijd

11 juni 2024 - 23:16 - Sport

©

Het Marokkaans elftal heeft dinsdagavond in Agadir Congo met een knappe 6-0 verslagen. Door deze overwinning behouden de Atlas Leeuwen de koppositie in Groep E van de kwalificatie voor het WK 2026.

Van meet af aan was er geen twijfel over de winnaar. Azzedine Ounahi opende de score al na 8 minuten met een fraai schot. Chadi Riad en Ayoub El Kaabi zorgden voor een 3-0 ruststand. In de tweede helft scoorde El Kaabi nog twee keer, terwijl Soufiane Rahimi de eindstand bepaalde op 6-0.

De overwinning was verdiend voor Marokko, dat duidelijk te sterk was voor Congo. De Congolezen, die geen enkele punt hebben behaald in de kwalificatiereeks, kregen geen enkele kans om hun score te verbeteren.

Door deze overwinning verstevigt Marokko zijn positie in Groep E. De Atlas Leeuwen hebben nu 9 punten uit 3 wedstrijden, 3 punten meer dan Zambia en Tanzania. Congo staat puntloos op de laatste plaats.

De volgende wedstrijd voor Marokko is in maart 2025 tegen Niger.