Zoeken

Walid Regragui en Hakim Ziyech onder vuur

9 juni 2024 - 19:50 - Sport

©

Na een spannende wedstrijd tegen Zambia in het grote stadion van Agadir, waarbij Marokko met 2-1 won, is er veel kritiek op het Marokkaans elftal en bondscoach Walid Regragui. Sportanalisten hebben twijfels over de organisatie binnen het team en de aanpak van het spel.

Volgens expert Hicham Ramram kampt het Marokkaans elftal met een "wanorde" en zijn er diverse "slecht beheerde" aspecten die aandacht vragen. Hij uit zijn zorgen over de integratie van Brahim Díaz in het team, wat volgens hem ongemakkelijk kan zijn voor sommige spelers, met name Hakim Ziyech. Hij vraagt zich af of Walid Regragui in staat is om de eenheid binnen het team te herstellen naar het niveau van het WK 2022 in Qatar. Ook het gedrag van Hakim Ziyech en Youssef En-Nesyri, die hun onvrede toonden over hun vervanging, roept vragen op over de teamdynamiek, ondanks dat de kwalificatie voor het WK 2026 binnen handbereik ligt.

Lees ook: Hakim Ziyech’s schokkende reactie na wissel tegen Zambia (video)

Journalist Khalid Yassine is kritisch over de beslissing van Walid Regragui om Ziyech en Díaz samen op het veld te houden, samen met Achraf Hakimi en Azzedine Ounahi. Khalid Yassine merkt op dat de prestaties verbeterden na de wissel van Ziyech, waardoor Díaz meer speelruimte kreeg en betrokken was bij het tweede doelpunt tegen Zambia. Hij benadrukt dat Ziyech’s reactie op zijn vervanging een gebrek aan professionaliteit toont, iets wat eerder ook bij Chelsea aan de orde kwam.

Na de wedstrijd benadrukte Walid Regragui in een persconferentie dat hij het belangrijk vindt dat spelers hun onvrede tonen bij een vervanging, omdat dit blijk geeft van hun competitieve instelling en hun wens om bij te dragen aan het team. "Het zijn uiteindelijk mijn beslissingen," verklaarde hij, "en op dat moment hadden we een aanvaller nodig. Ziyech had een week eerder een blessure opgelopen, en met de wedstrijd van dinsdag op komst is het ook mijn taak om hem te beschermen."

Lees ook: Voetbal: Marokko verslaat Zambia met 2-1 in Agadir

De Atlas Leeuwen spelen op 11 juni hun volgende wedstrijd tegen Congo in het Grote stadion van Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team