Zoeken

Marokko heeft één van de coolste wijken ter wereld

26 september 2024 - 17:10 - Marokko

©

De bruisende wijk Mers Sultan in Casablanca is door het Britse magazine Time Out uitgeroepen tot het op één na coolste ter wereld. Deze wijk, een mix van art deco, art nouveau en modernistische gebouwen, is volgens het magazine uitgegroeid tot een favoriete plek voor jonge kunstenaars en mensen uit de culturele sector.

Mers Sultan onderscheidt zich door zijn authenticiteit en originaliteit. "Deze wijk is nog steeds authentiek, zonder hippe cafés in zicht", schrijft Time Out. "Ga op zoek naar schatten bij de boekverkopers, geniet van eenvoudig maar heerlijk eten in een van de vele kleine restaurants en snackbars, of drink een ’Noss-Noss’ (half espresso, half melk) in een klein glaasje, tussen oude mannen die wedbriefjes invullen in een wolk van sigarettenrook en veelbelovende jonge filmmakers, rebelse graffitikunstenaars en elektronische muzikanten, die een mix van Marokkaans-Arabisch, Frans en Engels spreken."

Lees ook: Marokko opnieuw genoemd als topbestemming (ranking)

Time Out beschrijft ook hoe een perfecte dag in Mers Sultan eruit zou kunnen zien. Begin met een bezoek aan het voormalige appartement van de Marokkaanse zanger Abdelwahab Doukkali, dat is omgetoverd tot een museum. Wandel vervolgens door de levendige Cité Maréchal Améziane, een monumentaal wooncomplex, en vergeet niet een broodje leverworst te halen bij de slager op de hoek. Struin over de markt in de Rue Agadir, ontworpen door de Frans-Marokkaanse architect Jean-François Zevaco, of kijk een Marokkaanse of buitenlandse film in de bioscoop.

Sluit de dag af met een drankje in de intieme sfeer van Bar Atomic en bewonder de skyline bij nacht vanaf het dakterras van Hotel Washington. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de ’Champs Élysées’ voor een kopje koffie, terwijl je geniet van de ’spirituele vibes’ van het Nevada Skate Park, aan de overkant van de tramlijn.

Lees ook: Zomervakantie: favoriete bestemmingen Marokkanen

Time Out baseerde zijn beoordeling op criteria als cultuur, gemeenschapszin, nachtleven, eten en drinken, en de mogelijkheid om te voet de wijk te verkennen - kortom, alles wat een plek aantrekkelijk maakt om te wonen. Naast Mers Sultan staan er nog twee andere Afrikaanse wijken in de lijst: East City in Kaapstad (Zuid-Afrika, 19e) en Osu in Accra (Ghana, 36e).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team