Zoeken

Zomervakantie: favoriete bestemmingen Marokkanen

4 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

Veel Marokkanen hebben de afgelopen zomer gebruikt om te reizen, zowel binnen Marokko als naar het buitenland. Maar hoe hebben ze hun vakanties gepland en wat waren hun favoriete bestemmingen?

Uit een onderzoek van Sunergia blijkt dat Tanger de populairste stad is onder Marokkaanse toeristen in de zomer. Maar liefst 38% van de ondervraagden gaf aan dat Tanger hun favoriete bestemming is, gevolgd door Marrakech (33%), Agadir (26%), Tetouan (22%), Casablanca (12%), Rabat (10%) en Al Hoceima (9%).

Lees ook: Marokko, favoriete toeristische bestemming van Algerijnen

Marokkanen die voor een vakantie in het buitenland kiezen, geven volgens het onderzoek de voorkeur aan Europese landen. Spanje staat bovenaan met 29%, vanwege de geografische nabijheid en culturele banden met Marokko. Daarna volgen Frankrijk (27%), Italië (17%) en Turkije (15%). Ook Saoedi-Arabië (9%) wordt genoemd, vooral vanwege de bedevaart Umrah en Hajj, en Duitsland (9%).

Het onderzoek van Sunergia laat ook zien dat Marokkanen hun vakanties in eigen land en in het buitenland anders organiseren. Voor binnenlandse vakanties zijn ze niet gewend om te reserveren. 72% van de respondenten regelde de accommodatie ter plaatse, terwijl 9% boekte via de websites van hotels en slechts 7% via online platforms zoals Booking.

Lees ook: Marokkaanse stad scoort hoog als meest betaalbare bestemming

Ook voor reizen naar het buitenland zien we een vergelijkbare trend. 85% van de ondervraagden heeft nog nooit accommodatie in het buitenland gereserveerd. Degenen die wel reserveren, doen dat het liefst via de websites van hotels (27%) of platforms zoals Booking of reisbureaus (21%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team