Zoeken

Marokko stapt over op digitale familieboekjes

11 september 2024 - 09:40 - Marokko

©

Vanwege een tekort aan papieren familieboekjes bij sommige burgerlijke standkantoren in Marokko, heeft minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit aangekondigd dat het koninkrijk geleidelijk overstapt op elektronische familieboekjes.

In antwoord op een schriftelijke vraag van een parlementaire groep over het tekort aan familieboekjes in de gemeente Had Soualem, herinnerde Laftit eraan dat de nieuwe wetgeving op het gebied van burgerlijke stand het elektronische familieboekje heeft geïntroduceerd. Er worden nu maatregelen genomen om de overgang naar dit nieuwe systeem in gang te zetten.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens zetten in op digitale revolutie

Om het tekort aan familieboekjes in sommige gemeenten, veroorzaakt door een gebrek aan voorraad, aan te pakken, werkt het ministerie van Binnenlandse Zaken aan een gestandaardiseerd model voor het elektronische familieboekje, aldus Laftit. Hij voegde eraan toe dat zijn departement eerst een inventarisatie zal maken van de behoefte aan familieboekjes in alle gemeenten.

Lees ook: Marokkaanse reizigers klagen over verspilling paspoortpagina’s

Zodra deze stap is voltooid, zal het ministerie een openbare aanbesteding uitschrijven om een leverancier te selecteren die het benodigde aantal boekjes aan de gemeenten zal leveren. Dit moet de continuïteit van de burgerlijke stand waarborgen, in afwachting van de geleidelijke en volledige overgang naar het digitale familieboekje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team