Zoeken

Marokko introduceert high-tech biljet van 20 dirham (foto)

22 augustus 2024 - 20:30 - Economie

©

Bank Al-Maghrib, de centrale bank van Marokko, heeft woensdag een nieuw biljet van 20 dirham in omloop gebracht. Deze lancering valt samen met de viering van het Feest van de Jeugd en maakt deel uit van de uitgifte van een nieuwe serie bankbiljetten en munten.

Het nieuwe biljet toont de rijkdom van het Marokkaanse architectonische erfgoed en de sociaal-culturele ontwikkeling van het land. Op de voorzijde prijkt een portret van Koning Mohammed VI, het wapenschild van het Koninkrijk, een architectonisch motief geïnspireerd op Marokkaanse deuren en een gestileerde afbeelding van de Al Qarawiyyin-universiteit in Fez. De achterzijde van het biljet toont artistieke weergaven van het Grote Theater in Rabat, het Mohammed VI Museum voor Moderne Kunst, een tribune van een sportcomplex en een gestileerde afbeelding van Ksar Aït-Ben-Haddou.

Lees ook: Marokko brengt hightech bankbiljet uit

Het nieuwe biljet is voorzien van geavanceerde beveiligingskenmerken, zoals een kleur veranderende veiligheidsdraad met dynamisch effect, een iriserende band op de achterzijde, voelbare reliëfpatronen voor slechtzienden en een serienummer met oplopende cijfers. Bank Al-Maghrib benadrukt dat alle stappen in het ontwerp en de productie van dit nieuwe biljet volledig zijn uitgevoerd door Marokkaanse experts van Dar As-Sikkah.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team