Zoeken

Marokko worstelt met illegale parkeerwachters

14 oktober 2024 - 08:00 - Marokko

©

Illegale parkeerwachters die torenhoge tarieven eisen van automobilisten zorgen voor steeds meer overlast in Marokko. Abdelouahed Chafki, parlementslid van de RNI-partij, heeft de regering om opheldering gevraagd over de aanpak van dit probleem.

Chafki maakt zich zorgen over de toenemende omvang van het fenomeen. In een vraag aan de regering wil hij weten welke maatregelen er worden genomen om het probleem van illegale parkeerwachters aan te pakken. Hij dringt aan op nationale richtlijnen om de sector te reguleren en de rechten van burgers te beschermen.

Lees ook: Parkeerwachters opgepakt bij Djemaa el Fna in Marrakech

Illegale parkeerwachters, ook wel "gele hesjes" genoemd, zijn actief in de meeste grote steden van Marokko en bederven het dagelijks leven van de Marokkanen. Ook het imago van het koninkrijk als toeristische bestemming lijdt onder deze praktijken. De autoriteiten moeten snel ingrijpen, bijvoorbeeld door boetes en andere straffen op te leggen aan de overtreders.

Lees ook: Celstraffen voor valse parkeerwachters in Fez

Illegale parkeerwachters opereren vaak onder het oog van de lokale autoriteiten en eisen buitensporige bedragen van automobilisten. Sommigen schuwen daarbij niet om mensen te bedreigen of geweld te gebruiken. De tarieven verschillen bovendien van plek tot plek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team