Zoeken

Celstraffen voor valse parkeerwachters in Fez

16 augustus 2024 - 14:40 - Marokko

©

De officier van justitie in Fez heeft elf mannen, die zich voordeden als parkeerwachters, vervolgd voor afpersing, bedreiging en het verspreiden van valse parkeertickets.

De mannen, die bekend stonden als ’gele hesjes]’, werden in hechtenis genomen en voorgeleid aan de rechter. De rechter veroordeelde een aantal van hen tot een jaar gevangenisstraf, terwijl anderen een voorwaardelijke straf en boetes kregen.

Lees ook: ’Gele hesjes’ terroriseren Marokkaanse automobilisten

De vervolging volgde op een klacht van een vrouw die weigerde 5 dirham te betalen, omdat ze de praktijk onwettig vond. De politie in Fez had eerder acht mannen tussen de 30 en 40 jaar oud gearresteerd, van wie er één landelijk gezocht werd, op verdenking van afpersing, vervalsing en het zich onrechtmatig toe-eigenen van een beroep.

De arrestatie vond plaats in samenwerking met de inlichtingendienst, nadat onderzoek had aangetoond dat de verdachten valse parkeertickets gemaakt hadden met het logo van de gemeente Fez en nep-uniformen droegen met de naam van dezelfde instantie. Ze gebruikten deze om automobilisten af te persen en hen te dwingen voor de valse tickets te betalen om hun auto’s te bewaken.

Lees ook: Buitensporige parkeertarieven zorgen voor woede in Marokko

Volgens lokale bronnen leidde het onderzoek tot de identificatie en arrestatie van de verdachten. Bij huiszoekingen werden valse tickets, uniformen, petten, hesjes, identiteitskaarten en stempels van particuliere bedrijven gevonden, waarvan wordt vermoed dat ze werden gebruikt om deze criminele activiteiten te vergemakkelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team