Zoeken

Marokko opent eerste legale cannabisfabriek in Taounate

13 september 2024 - 08:50 - Economie

©

In Taounate is de allereerste fabriek voor de verwerking van legale cannabis geopend. Dit markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van de cannabisindustrie in Marokko, die nu officieel opereert.

De opening werd verricht door Mohamed El Guerrouj, directeur van de nationale cannabiswaakhond ANRAC, in aanwezigheid van de gouverneur van Taounate, Saleh Daha. De nieuwe fabriek past binnen de kaders van de wet die het legale gebruik van cannabis regelt. De verwachting is dat deze ontwikkeling zal leiden tot nieuwe banen en een impuls voor de lokale economie.

Lees ook: Drones controleren cannabisvelden in Taounate

El Guerrouj benadrukte dat de opening van deze fabriek nieuwe mogelijkheden biedt voor de regio. Hij verzekerde dat zowel de overheid als ANRAC zich inzetten om investeerders en boeren te ondersteunen bij het succesvol opstarten van deze nieuwe industrie.

Een van de investeerders, Mustapha El Missouri, sprak zijn enthousiasme uit over de toekomstperspectieven. Hij vertelde dat de fabriek een investering van 20 miljoen dirham vertegenwoordigt en is uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder kassen en geavanceerde extractie-units. Het project heeft al 25 vaste banen en meer dan 300 seizoensbanen gecreëerd, wat een welkome boost is voor de werkgelegenheid in de regio.

Lees ook: Bijna 3000 vergunningen voor legale cannabis in Marokko

Mustapha El Missouri gaf ook aan dat het verkrijgen van alle benodigde vergunningen een uitdaging was, maar dat dankzij de samenwerking met verschillende instanties, waaronder ANRAC en het ministerie van Handel en Industrie, de activiteiten in 2023 van start konden gaan. Hij benadrukte de grote belangstelling voor deelname aan dit project en de hoop die het biedt voor de toekomst van de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team