Zoeken

Drones controleren cannabisvelden in Taounate

12 september 2024 - 11:20 - Marokko

©

Het Marokkaans agentschap voor de regulering van cannabisactiviteiten (ANRAC) zet drones in om de legale cannabisvelden in de provincie Taounate te controleren. Dit is onderdeel van een modernisering van de toezichtmethoden en ondersteuning van de boeren in deze opkomende sector, aldus Ihssane Sidki, directeur van ANRAC in Taounate.

Drones worden vooral gebruikt om velden te controleren die moeilijk bereikbaar zijn, zoals bergachtige gebieden. Sidki benadrukt dat het doel van deze controles niet het bestraffen van boeren is, maar het bieden van begeleiding en advies om te voorkomen dat ze de regels overtreden. De drones maken luchtfoto’s van de velden, waardoor het makkelijker wordt om te controleren of de gewassen voldoen aan de verleende vergunningen.

Lees ook: Cannabis: nieuwe kansen voor Chefchaouen, Al Hoceima en Taounate

Het agentschap kan zo controleren of de boeren zich houden aan de toegestane oppervlakte en of de percelen daadwerkelijk worden gebruikt zoals bedoeld. Sidki herinnert aan de wettelijke kaders die de voorwaarden voor het verlenen van vergunningen aan boeren voor specifieke, afgebakende gebieden vastlegt.

De controles zijn belangrijk omdat de legale cannabissector een geïntegreerde keten is. Boeren die lid zijn van coöperaties moeten hun productie leveren aan erkende investeerders, die vooraf op de hoogte zijn van de geteelde oppervlakten en de verwachte productiehoeveelheden. Overschrijdingen van deze hoeveelheden zijn streng gereguleerd en moeten worden vernietigd.

Lees ook: Koninklijk pardon cannabisboeren "voelt als een wedergeboorte"

Taounate, met een groot aantal cannabiskwekers, vormt een bijzondere uitdaging voor het ANRAC. Sidki verzekert echter dat de dienst over voldoende middelen beschikt om deze taak aan te kunnen. Hij verwacht dat het aantal boeren dat deelneemt aan het programma volgend jaar zal verdubbelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team