Zoeken

Marokko start LNG-productie in 2025

11 oktober 2024 - 13:50 - Economie

©

Het Tendrara-gasproject in de regio Oriental in Marokko gaat binnenkort van start met de productie, meldt het Britse bedrijf Sound Energy, dat verantwoordelijk is voor de exploitatie.

Sound Energy heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met de Tendrara-productieconcessie. Zo is er een gedeeltelijke overdracht aan Managem SA goedgekeurd door de mededingingsautoriteit en vordert het eerste deel van het LNG-project (vloeibaar aardgas) gestaag, met een geplande productiestart in 2025.

Lees ook: Marokko ontvangt eerste lading LNG-gas

Het Britse bedrijf heeft met succes de renovatie van de gasputten TE-6 en TE-7 in de Tendrara-concessie afgerond. Dit was de laatste stap voor de start van de langetermijnproductie van gas in een LNG-fabriek die momenteel in aanbouw is.

Lees ook: Nador krijgt drijvende LNG-terminal

Het project wordt in twee fasen ontwikkeld. De eerste fabriek moet vanaf medio 2025 jaarlijks 100 miljoen kubieke meter LNG produceren voor de binnenlandse industriële behoeften. Voor de tweede fase, waarvoor een haalbaarheidsstudie loopt, is een verwerkingsfabriek en een pijpleiding gepland om jaarlijks 280 miljoen kubieke meter gas te transporteren, waarmee de gasvoorziening van Marokko wordt versterkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team