Zoeken

Marokko versterkt luchtmacht met nieuwe Amerikaanse raketten

6 juni 2024 - 09:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger heeft een belangrijke stap gezet in de modernisering van zijn luchtmacht met de aankoop van ultramoderne raketten uit de Verenigde Staten. Het land heeft bij Boeing raketsystemen gekocht die zowel vijandige schepen als landdoelen kunnen vernietigen.

De deal omvat Harpoon Block II (AGM-84L) antischipraketten, die bestemd zijn voor de F-16 Viper-gevechtsvliegtuigen die in 2026 aan de Marokkaanse luchtmacht worden geleverd, meldt US spending. Deze raketten hebben een explosieve lading van 525 kg en een bereik van 280 km, waardoor ze een grote bedreiging vormen voor vijandige schepen, inclusief vliegdekschepen en landingsvaartuigen.

Lees ook: Marokko toont eerste Apache AH-64E helikopter

Naast de antischipraketten heeft Marokko ook Cruise-raketten met een middellange tot lange actieradius aangeschaft. Deze geavanceerde raketten kunnen zowel land- als zeedoelen met hoge precisie raken.

Lees ook: Groen licht van VS voor verkoop raketten aan Marokko

Naast de Amerikaanse raketten is Marokko ook van plan om binnenkort een Russische duikboot van de Amour-klasse van de vijfde generatie te kopen, die is uitgerust met een anaërobe voortstuwingssysteem. Het koninkrijk is ook in gesprek met Frankrijk over de aanschaf van Barracuda-onderzeeërs, nadat Australië het contract met Frankrijk voor de levering van deze onderzeeërs heeft geannuleerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team