Zoeken

Marokko boekt succes met "meest complexe operatie tussen twee continenten"

18 september 2024 - 08:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Operatie Marhaba, de jaarlijkse zomercampagne die de terugkeer van de Marokkaanse diaspora naar Marokko faciliteert, heeft dit jaar alle records gebroken. Tussen 13 juni en 15 september reisden maar liefst 3,4 miljoen Marokkanen en meer dan 847.000 voertuigen tussen Spanje en Marokko.

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is dit het hoogste aantal in de 30-jarige geschiedenis van Operatie Marhaba. Het aantal reizigers steeg met 6,9% ten opzichte van 2023, terwijl het aantal voertuigen met 9,3% toenam.

Lees ook: Laatste veerboot vanuit Al Hoceima vertrokken

De operatie verliep "vlot en veilig" zonder noemenswaardige incidenten, aldus het ministerie in een persbericht. Er werden in totaal 12.012 scheepsrotaties geregistreerd, een stijging van 8,4% ten opzichte van vorig jaar. Het ministerie benadrukte de complexiteit van Operatie Marhaba, die het "de meest complexe en unieke operatie tussen twee continenten" noemde.

Lees ook: Operatie Marhaba 2024 overtreft verwachtingen

Operatie Marhaba vindt jaarlijks plaats tussen 15 juni en 15 september en helpt Marokkanen uit Europa om via Spaanse, Franse en Italiaanse havens terug te keren naar Marokko voor hun zomervakantie. Het succes van dit jaar toont de blijvende band tussen Marokkanen in het buitenland en hun thuisland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team