Zoeken

Laatste veerboot vanuit Al Hoceima vertrokken

8 september 2024 - 10:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Met een mix van weemoed en vastberadenheid vertrokken meer dan 1400 Marokkaanse vakantiegangers eind deze week vanuit de haven van Al Hoceima naar Motril in Spanje. Deze laatste veerbootreis markeerde het einde van het zomerseizoen en de terugkeer naar het dagelijkse leven in het buitenland.

De boot vertrok in de late avonduren, met aan boord passagiers uit Al Hoceima en omliggende regio’s zoals Driouch en Taza. Zij keerden terug na een zomer vol familiebijeenkomsten en ontspanning in Marokko. Deze diaspora speelt een cruciale rol in de lokale economie, dankzij hun financiële bijdragen en bezoeken die regio’s als Nador en Al Hoceima ondersteunen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora hekelt slechte ontvangst

In een interview met Hespress deelden enkele reizigers hun gevoelens voor vertrek. Sommigen spraken over het moeilijke afscheid van familie en vrienden, terwijl anderen hoopten snel weer terug te keren. Een passagier uit Taza zei: "De vakantie was een kans om de banden met het thuisland aan te halen. Hoewel de terugkeer naar het buitenland onvermijdelijk is, blijft Marokko altijd in ons hart."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team