Zoeken

Marokko bouwt nieuwe snelweg tussen Fez en Marrakech via Khenifra

30 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

Het langverwachte project voor een snelweg tussen Fez en Marrakech, via Beni Mellal en Khenifra, komt in een stroomversnelling. Deze nieuwe verbinding zal twee belangrijke regio’s in Marokko met elkaar verbinden en naar verwachting een flinke economische impuls geven.

Volgens diverse bronnen zullen de technische studies voor dit project binnenkort van start gaan. De snelweg zal verschillende grote steden in het land met elkaar verbinden, waaronder Fez, Meknes, Beni Mellal en Marrakech, met Khenifra als belangrijke tussenstop. De voorbereidingen voor het WK voetbal in 2030, dat Marokko mede zal organiseren, hebben de uitvoering van dit project een boost gegeven, nadat het de afgelopen jaren vertraging had opgelopen.

Lees ook: Snelwegproject Nador boekt aanzienlijke vooruitgang

De studie zal in twee delen worden uitgevoerd: het traject Beni Mellal-Khenifra en het traject Khenifra-Meknes-Fez. Voorlopige schattingen wijzen erop dat dit project een grote positieve impact zal hebben op het toerisme en de handel tussen deze belangrijke steden, en bovendien zal de reistijd aanzienlijk worden verkort.

Lees ook: Update over verdrievoudiging snelwegen Casablanca

In aanloop naar het WK 2030 staan er in Marokko tal van infrastructurele projecten op stapel, waaronder de aanleg van nieuwe spoorlijnen en snelwegen. De nieuwe snelweg tussen Fez en Marrakech past perfect in deze ambitie en zal ongetwijfeld bijdragen aan een betere bereikbaarheid en economische ontwikkeling van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team