Zoeken

Marrakech: nieuwe snelweg gepland

16 augustus 2024 - 22:10 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben een onderzoek gestart naar de aanleg van een nieuwe snelweg rond de oostkant van Marrakech.

De opdracht voor deze studie, ter waarde van 3,2 miljoen dirham, is gegund aan het adviesbureau CID. Het doel is om de verkeersstroom rond de stad te verbeteren en de verbindingen met het noorden van het land te versterken.

Lees ook: Marokkaanse snelwegen: een explosief rapport?

Het onderzoek toont aan dat een ringweg hard nodig is om het toenemende verkeer rond Marrakech in goede banen te leiden. De nieuwe snelweg zal aansluiten op verschillende belangrijke nationale wegen, waaronder de RN8 naar Beni Mellal, de RN9 naar Ouarzazate en de RN7 richting Taroudant. Ook de provinciale weg RP2017, die naar de Ourika-vallei leidt, zal worden aangesloten op de rondweg.

Door de A3-snelweg met de RN7 te verbinden, zal deze nieuwe infrastructuur de reistijden en -afstanden voor weggebruikers aanzienlijk verkorten. Doorgaand verkeer kan straks het centrum van Marrakech vermijden, wat de vaak voorkomende verkeersopstoppingen moet verminderen.

Lees ook: Aanleg snelweg Beni Mellal/Fez-Meknes in volgende fase

Bovendien zal de oostelijke ringweg van Marrakech een cruciale rol spelen in het verbeteren van de verbindingen met het noorden van Marokko. Door de toekomstige snelweg Marrakech-Beni Mellal te kruisen, kunnen voertuigen vanuit het noorden rechtstreeks naar steden als Kelaat Sraghna of Beni Mellal rijden, zonder door Marrakech te hoeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team