Zoeken

Update over verdrievoudiging snelwegen Casablanca

4 september 2024 - 06:00 - Marokko

©

Het Marokkaans snelwegbedrijf ADM heeft bevestigd dat de werkzaamheden aan de verbreding van de snelwegen Casablanca-Berrechid en de ringweg van Casablanca voorspoedig verlopen. De projecten zijn respectievelijk voor 85% en 70% voltooid. Dit nieuws komt tegelijk met de bekendmaking van de positieve financiële resultaten van ADM.

In het tweede kwartaal van 2024 behaalde ADM een geconsolideerde omzet van 2,58 miljard dirham, een aanzienlijke stijging van 30,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Deze groei is te danken aan een toename van zowel de inkomsten uit exploitatie (8,2%) als de inkomsten uit bouwactiviteiten (153%).

Lees ook: Nieuwe snelweg in Casablanca

ADM benadrukt dat de investeringen in het tweede kwartaal van 2024 voornamelijk gericht waren op de snelweg Tit Mellil-Berrechid en de verbreding van de ringweg van Casablanca. Het totale investeringsbedrag bedroeg 413 miljoen dirham, een flinke stijging ten opzichte van de 145 miljoen dirham in dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook: Aanleg snelweg Beni Mellal/Fez-Meknes in volgende fase

De totale netto-investeringen bedroegen eind juni 70.032 miljoen dirham, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Tegelijkertijd daalde de geconsolideerde schuld met 2,7% tot 34.283 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team