Zoeken

Marokko plant nieuwe spoorlijn

10 augustus 2024 - 16:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse spoorwegbedrijf ONCF heeft een aanbesteding uitgeschreven voor voorbereidende studies naar een nieuwe spoorlijn die Casablanca met Beni Mellal zal verbinden, via Oued Zem en Khouribga.

Deze studies zullen zich richten op verschillende aspecten, waaronder het verdubbelen en aanpassen van het traject tussen Khouribga en Oued Zem, en de bouw van bruggen om spoorwegovergangen tussen Sidi el Aidi en Oued Zem te vervangen, meldt Challenge. De totale kosten van deze studies worden geraamd op 38 miljoen dirham. De inschrijvingen zullen op 19 september in Rabat worden geopend.

Lees ook: Marokko spoorwegkampioen van Afrika

Deze beslissing volgt op een recente ontmoeting tussen de Wali van de regio Beni Mellal-Khenifra en de directeur-generaal van de ONCF, waarin het strategische belang van dit project voor de regio werd benadrukt. De nieuwe spoorlijn zal naar verwachting aanzienlijke economische voordelen opleveren. "Als vlaggenschipproject van de regio Beni Mellal-Khenifra zal deze spoorlijn zeer positieve sociaaleconomische effecten hebben op de regio en haar inwoners, naast de cruciale rol in het verkorten van de afstanden tussen de regio en de steden Casablanca en Rabat", schrijft het tijdschrift.

Lees ook: Gezichtsherkenning in Marokkaanse treinstations

Dit project maakt deel uit van een bredere inspanning om het Marokkaanse spoorwegnet te moderniseren. De ONCF heeft onlangs een consortium bestaande uit Egis, Systra en Novec geselecteerd voor het contract voor projectmanagementassistentie voor de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech. Dit ambitieuze project zal hogesnelheidstreinen mogelijk maken die met 320 km/u rijden over meer dan 430 kilometer nieuwe sporen. Het project moet voor eind 2029 afgerond zijn, net voor het WK voetbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team