Zoeken

Marokko viert olympisch succes met royale beloningen

9 augustus 2024 - 17:00 - Sport

©

Marokko beloont zijn Olympische helden met royale premies. Soufiane El Bakkali, die zijn titel op de 3000 meter steeplechase succesvol verdedigde, ontvangt een bedrag van 2 miljoen dirham. Ook de voetballers van het olympisch elftal, die een historische bronzen medaille behaalden na een klinkende overwinning op Egypte (6-0), worden niet vergeten. Elke speler krijgt een premie van 400.000 dirham.

Het Marokkaans Olympisch Comité had al voor aanvang van de Spelen in Parijs de premies voor medaillewinnaars vastgesteld. Een gouden medaille levert 2 miljoen dirham op, zilver 1,25 miljoen en brons 750.000 dirham. Atleten die een wereldrecord of Olympisch record vestigen, ontvangen respectievelijk 1 miljoen en 500.000 dirham. Ook voor atleten die net buiten de medailles vallen, zijn er premies, variërend van 300.000 dirham voor de vierde plaats tot 50.000 dirham voor de plaatsen 21 tot en met 32 in individuele sporten.

Lees ook: Soufiane El Bakkali schrijft geschiedenis in Parijs

Voor teamsporten met 2 tot 4 leden bedraagt de premie voor goud 1 miljoen dirham, voor zilver 750.000 dirham en voor brons 500.000 dirham. Daarnaast zijn er premies voor teams die lager eindigen, afhankelijk van de teamgrootte. Ook de coaches en begeleiders die de atleten hebben voorbereid, delen mee in de prijzenpot. Zij ontvangen 50% van het totale prijzengeld dat aan de atleten wordt toegekend.

Lees ook: Marokko schrijft geschiedenis met Olympisch brons

Het Marokkaans Olympisch Comité heeft bij het bepalen van de premies rekening gehouden met de specifieke kenmerken van elke sport, het type wedstrijd en de uiteindelijke klassering van elke atleet, "in overeenstemming met de gedrags- en ethische voorwaarden" van het comité. In totaal doen 60 Marokkaanse atleten mee aan de Olympische Spelen in Parijs, verdeeld over 19 verschillende sportdisciplines, waaronder voetbal, boksen en atletiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team