Marokko schrijft geschiedenis met Olympisch brons

9 augustus 2024 - 06:00 - Sport

©

Het Marokkaanse Olympische elftal heeft een historische prestatie geleverd door de bronzen medaille te winnen op de Olympische Spelen van Parijs 2024. In een spannende wedstrijd in het Stade La Beaujoire in Nantes versloegen de Atlas Leeuwen Egypte met een overtuigende 6-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonden de ploeggenoten van Achraf Hakimi hun vastberadenheid om deze historische medaille voor het Marokkaanse voetbal te bemachtigen. Tegen een Egyptisch team dat gokte op snelle tegenaanvallen, namen de Marokkanen al snel de controle over de wedstrijd.

De blessure van de Egyptische sterspeler Zizo verzwakte de Farao’s nog verder. Abdessamad Ezzalzouli profiteerde hiervan en opende de score in de 23e minuut met een krachtig schot. Soufiane Rahimi verdubbelde de voorsprong drie minuten later, waarmee Marokko de bronzen medaille binnen handbereik bracht.

Ondanks hun inspanningen slaagden de Egyptenaren er niet in om de Marokkaanse verdediging te doorbreken. In de tweede helft vergrootte Bilal El Khannouss de voorsprong voor Marokko naar 3-0.

Soufiane Rahimi scoorde vervolgens zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, waarmee de stand op 4-0 kwam. Met in totaal acht doelpunten werd hij de topscorer van het Olympisch toernooi. De spelers van Tarik Sektioui hielden de druk hoog en scoorden nog twee doelpunten via Akram Nakach en Achraf Hakimi. De wedstrijd eindigde in een klinkende 6-0 overwinning voor Marokko, waarmee het team de bronzen medaille veroverde, een primeur in de geschiedenis van het Marokkaanse voetbal.

Marokko is hiermee ook het eerste Arabische land dat een Olympische medaille in het voetbal wint, en het derde Afrikaanse land na Ghana in 1992 en Nigeria in 2016.