Zoeken

Marokko scoort hoog op kwaliteit van leven

21 september 2024 - 15:30 - Marokko

©

Marokko staat op de tweede plaats in Afrika als het gaat om kwaliteit van leven, zo blijkt uit de ’Best Countries Rankings 2024’ van het Amerikaanse tijdschrift U.S. News & World Report. Wereldwijd bezet het koninkrijk de 39e positie met een score van 31,9 op 100.

Voor deze ranglijst heeft U.S. News drie maanden lang onderzoek gedaan en ruim 17.000 mensen over de hele wereld ondervraagd. In totaal staan er tien Afrikaanse landen in de lijst. Egypte staat bovenaan in Afrika (35e wereldwijd), gevolgd door Marokko en Zuid-Afrika op de 40e plaats.

Lees ook: Beste klimaat: Marokkaanse stad bovenaan wereldranglijst

Het Amerikaanse tijdschrift prijst de Marokkaanse keuken, die "wereldwijd wordt bewonderd en geïmiteerd". Koks maken er veel gebruik van lokale kruiden en ingrediënten zoals saffraan, munt en olijven. Couscous is het nationale gerecht, en vaak worden er ook spiesjes, soepen en salades geserveerd. Harira, een dikke lamssoep met dadels, is een specialiteit die vooral tijdens de Ramadan wordt gegeten. Brood is een belangrijk onderdeel van elke maaltijd en wordt vaak vergezeld van muntthee, de nationale drank.

Ondanks de economische vooruitgang van Marokko, wijst het tijdschrift ook op de aanhoudende problemen van hoge werkloosheid, armoede en analfabetisme. Daarnaast worden zorgen geuit over beperkingen van de vrijheid van meningsuiting, waar mensenrechtenorganisaties over klagen.

Lees ook: Marokkaanse steden met beste levenskwaliteit

De ranglijst, die dit jaar 89 landen omvat, is gebaseerd op hoe landen wereldwijd worden gezien op basis van verschillende criteria. Naast factoren zoals toegang tot voedsel, huisvesting, onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid, houdt de ranglijst ook rekening met zaken als veiligheid, politieke stabiliteit en individuele vrijheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team