Zoeken

Marokko boekt record met export van blauwe bessen

28 september 2024 - 12:10 - Economie

©

Marokko heeft in de eerste helft van 2024 een indrukwekkende groei laten zien in de export van blauwe bessen, met name naar Oost-Europa.

Volgens East Fruit exporteerde Marokko in totaal 2100 ton blauwe bessen naar landen als Polen, Estland, Oekraïne en Tsjechië. Dit overtreft al de totale export van 2023, die 1800 ton bedroeg.

Lees ook: Marokkaanse bessenexport bereikt recordhoogte

Polen is de grootste importeur van Marokkaanse blauwe bessen, met 1500 ton. Ook Estland ontving een recordhoeveelheid van 240 ton. Hoewel de directe export naar Oekraïne en Tsjechië licht daalde, behoudt Marokko een sterke positie op deze markten.

Deze cijfers geven echter alleen de directe export vanuit Marokko weer. Een aanzienlijk deel van de Marokkaanse blauwe bessen gaat via landen als Spanje, Nederland en Duitsland naar Oost-Europa.

Lees ook: Marokko exporteert massaal watermeloenen ondanks watertekort

Ondanks de groeiende binnenlandse productie in landen als Polen, Oekraïne en Roemenië, blijft er een aanzienlijke potentiële vraag naar blauwe bessen buiten het seizoen. Marokko positioneert zich als een van de belangrijkste leveranciers in de regio, samen met Spanje, Chili, Peru en Portugal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team