Zoeken

Marokko: school te koop inclusief leerlingen?

10 september 2024 - 16:20 - Marokko

©

Een makelaar in Marokko heeft onbedoeld een storm van kritiek veroorzaakt met een advertentie waarin hij een privéschool te koop aanbood, inclusief het aantal leerlingen.

De advertentie luidde: "Privéschool te koop in Kenitra. Oppervlakte 412 vierkante meter, aantal leerlingen 373, beschikt over drie gevels. Nettowinst 130.000 dirham per maand, prijs 6,4 miljoen dirham."

Lees ook: Noodweer verpest start nieuw schooljaar in Marokko

Deze advertentie, geplaatst op een Facebookpagina voor vastgoedtransacties, leidde tot een golf van reacties op sociale media. Sommige mensen waren verontwaardigd en maakten zich zorgen over de mogelijke gevolgen van zo’n transactie. "Op een dag zullen we zien dat onze kinderen gegijzeld worden door een van deze miljardairs," schreef een bezorgde gebruiker. Anderen reageerden met sarcasme: "Ik dacht dat mensenhandel iets was uit de Jahiliyyah (pre-islamitische periode)." Er waren ook reacties die wezen op een breder probleem: "Niet verwonderlijk in Marokko, waar alles te koop is, vooral jongens en meisjes" en "Dit is volkomen normaal, aangezien sommige scholen en privéklinieken in Marokko hun klanten als handelswaar beschouwen."

Lees ook: Gezondheid Marokkaanse scholieren in gevaar

De advertentie is inmiddels verwijderd vanwege de ophef. De makelaar, Mohamed Seddiki, reageerde verbaasd op de kritiek in een interview met Al Arabiya. Hij noemde het "gewoon een fout" en gaf toe dat hij in de tekst had moeten vermelden dat het om de "capaciteit" van de school ging, in plaats van het daadwerkelijke aantal leerlingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team