Zoeken

Golf op school in Marokko? Minister onder vuur

9 september 2024 - 09:40 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Onderwijs, Chakib Benmoussa, heeft opgeroepen om golf te promoten op scholen. Dit voorstel heeft echter tot veel kritiek geleid op sociale media.

In een brief aan de regionale onderwijsdirecteuren heeft Chakib Benmoussa hen gevraagd om leerlingen aan te moedigen om golf te gaan spelen. Geïnteresseerde leerlingen kunnen zich zelfs inschrijven bij golfclubs die zijn aangesloten bij de Koninklijke Marokkaanse Golffederatie.

Lees ook: Geen mobieltjes en make-up meer op school in Marokko

De minister heeft de regionale onderwijsdirecteuren opgedragen om de brief breed te verspreiden onder de provinciale directies en de openbare en particuliere scholen. Hij dringt er ook op aan dat ze toezien op de uitvoering van deze richtlijn, die past binnen de routekaart 2022-2026 voor de verbetering van de schoolsport.

Lees ook: Noodweer verpest start nieuw schooljaar in Marokko

Deze beslissing heeft online veel discussie losgemaakt. Veel mensen vinden dat de minister zich beter kan richten op het verbeteren van de onderwijsprogramma’s en het terugdringen van schooluitval, in plaats van leerlingen aan te moedigen om golf te spelen, een sport die volgens hen niet geschikt is voor school.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team