Zoeken

Gezondheid Marokkaanse scholieren in gevaar

9 september 2024 - 18:00 - Marokko

©

Marokkaanse consumentenorganisaties luiden de noodklok over de veiligheid van schoolspullen nu het nieuwe schooljaar is begonnen. Ze roepen de autoriteiten op om de controles op de kwaliteit van deze producten te verscherpen om de gezondheid van leerlingen te beschermen.

"Schoolspullen vallen onder de wet die de veiligheid van producten en diensten regelt", zegt Bouazza Kharrati, voorzitter van de Marokkaanse Unie voor Consumentenrechten. Hij wijst erop dat veel schoolspullen die op de zwarte markt of in sommige boekhandels worden verkocht, niet worden gecontroleerd en dat de gebruikte materialen niet worden vermeld. Producten zoals verf en klei, die in het verleden al tot ongelukken op school hebben geleid, vormen een groot gevaar voor de gezondheid van leerlingen.

Lees ook: Marokkanen in de schulden door hoge schoolkosten

De stijgende prijzen zorgen ervoor dat veel Marokkanen goedkope producten kopen zonder zich zorgen te maken over de mogelijke gevaren, aldus Kharrati. Hij roept de minister van Handel en Industrie op om de controle op de verkoop van schoolspullen te intensiveren.

Lees ook: Noodweer verpest start nieuw schooljaar in Marokko

Ook Abdelkrim Chafai, voorzitter van de regionale federatie voor consumentenrechten in Souss-Massa, uit zijn zorgen. Hij stelt dat deze goedkope en kwalitatief slechte producten een gevaar vormen voor de gezondheid van leerlingen uit armere gezinnen. Kinderen uit rijkere families gaan vaak naar privéscholen waar ouders verplicht zijn om kwalitatief goede schoolspullen te kopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team