Zoeken

Noodweer verpest start nieuw schooljaar in Marokko

7 september 2024 - 17:10 - Marokko

©

Hevige regenval in het zuidoosten van Marokko heeft ervoor gezorgd dat de autoriteiten de scholen hebben gesloten. De leerlingen in de regio, die slechts enkele dagen geleden naar school terugkeerden, moeten nu noodgedwongen thuisblijven.

De provinciale delegaties van het ministerie van Onderwijs en sommige scholen hebben besloten de deuren te sluiten vanwege de voorspelde zware regenval, die mogelijk overstromingen kan veroorzaken.

Lees ook: Marokkaanse Sahara getroffen door zeldzaam weerfenomeen

De Marokkaanse weerdienst (DGM) heeft een waarschuwing afgegeven voor "zeer zware onweersbuien (80-150 mm), vergezeld van hagel, windstoten en onweersbuien" van vrijdag 16.00 uur tot zondag 23.00 uur. De steden Zagora, Tinghir, Errachidia, Ouarzazate en Tata kunnen worden getroffen en er zijn controlecomités ingesteld om de situatie in deze steden nauwlettend te volgen.

Lees ook: Marokko: code rood-waarschuwing voor hevig noodweer

Ook in Assa-Zag en Es-Semara worden zaterdag zware regenval (60-90 mm) verwacht, evenals in Figuig, Taroudant, Midelt, Azilal en Al Haouz (30-60 mm) van vrijdag tot zondag, en in Guelmim, Sidi Ifni en Tiznit op zaterdag.

Volgens de voorspellingen kunnen deze woestijn- en Sahara-regio’s, die al jaren te maken hebben met watertekorten door de ernstige droogte in Marokko, uitzonderlijk veel neerslag verwachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team