Zoeken

Marokko straft weigeren alleenstaande vrouwen in hotels

4 september 2024 - 11:20 - Marokko

©

Hotels in Marokko mogen geen vrouwen meer de toegang weigeren als ze in dezelfde stad wonen. Dat heeft de Marokkaanse minister van Justitie, Abdellatif Ouahbi, bekendgemaakt. Het nieuwe wetboek van strafrecht zal sancties opleggen aan hotels die zich hier niet aan houden.

Volgens Abdellatif Ouahbi wordt het weigeren van vrouwen strafbaar, waardoor ze aangifte kunnen doen tegen hotels die hen de toegang ontzeggen. Hij benadrukte dat het onacceptabel is om vergunningen, voordelen en beveiliging te bieden aan een hotel dat niet alle burgers bedient.

Lees ook: Waarom mogen Marokkaanse vrouwen niet in hotels verblijven?

"Het is hetzelfde als met een taxi," zei de minister. "Het is ondenkbaar dat een taxi een vergunning krijgt als hij weigert mensen naar hun bestemming te brengen of voorwaarden stelt. Daarom maken we van deze kwestie een misdaad die strafbaar is volgens de wet."

Lees ook: Vrouwenverbod in Marokkaanse hotels: parlement grijpt in

Abdellatif Ouahbi sprak zich ook uit over een mogelijk verbod op TikTok in Marokko. Hij waarschuwde dat het nieuwe wetboek van strafrecht gevangenisstraffen kan opleggen aan mensen die zich schuldig maken aan smaad op het socialemediaplatform. Ook YouTubers die negatieve uitspraken doen over politici en ministers zullen niet worden gespaard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team