Zoeken

Marokko vreest massatoerisme

5 oktober 2024 - 14:40 - Marokko

©

Marokko maakt zich zorgen over de gevolgen van massatoerisme tijdens het WK voetbal in 2030, dat het koninkrijk samen met Spanje en Portugal organiseert. De Marokkaanse regering neemt maatregelen om de verwachte toestroom van toeristen in goede banen te leiden.

"We hebben overtoerisme overal ter wereld gezien, dus we moeten ervoor zorgen dat we onze toeristische sector op een verstandige manier ontwikkelen", aldus Fatim-Zahra Ammor, de Marokkaanse minister van Toerisme, tijdens de Future Hospitality Summit in Dubai. Marokko verwacht in 2030 zo’n 26 miljoen toeristen te verwelkomen, bijna een verdubbeling ten opzichte van de 14,5 miljoen die dit jaar worden verwacht.

Lees ook: Chaos door massatoerisme bij Marokkaanse kust

Om deze groei op te vangen, investeert Marokko in de uitbreiding van de vliegvelden van Marrakech, Casablanca en Agadir. Daarnaast moeten er 150.000 nieuwe hotelkamers bijkomen voor 2030. "Het WK vindt plaats in zes steden en we moeten de infrastructuur ontwikkelen om ons voor te bereiden op dit evenement", zegt Imad Barrakad, directeur van de Marokkaanse organisatie voor toerismeontwikkeling. "Het is belangrijk om meer hotels en activiteiten te hebben en daar moeten we nu al aan werken."

Lees ook: Massatoerisme overspoelt Noord-Marokko

Marokko zoekt ook naar buitenlandse investeringen voor de ontwikkeling van hotels, attractieparken, resorts en congrescentra. "We staan open voor investeerders uit de Golfregio", aldus Barrakad. Om investeerders aan te trekken, lanceerde Marokko vorig jaar een investeringscharter met financiële voordelen zoals subsidies, btw-vrijstellingen en vrijstelling van invoerrechten. Het doel is om de buitenlandse investeringen in de toeristische sector met 20 tot 30 procent te verhogen voor 2026.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team