Zoeken

Marokko: meeste luchthavens worden uitgebreid

25 augustus 2024 - 08:50 - Marokko

©

Marokko is druk bezig met het uitbreiden van verschillende luchthavens, waaronder Marrakech-Menara, om zich voor te bereiden op het WK voetbal in 2030 dat het samen met Spanje en Portugal organiseert.

Het doel is om de totale capaciteit van de Marokkaanse luchthavens te verhogen naar 80 miljoen passagiers per jaar, een verdubbeling ten opzichte van de huidige 40 miljoen. Ook het toerisme moet profiteren van de investeringen. De nationale luchthavenexploitant ONDA heeft twee aanbestedingen uitgeschreven om deze ambitieuze plannen te realiseren.

Lees ook: Afscheid nemen op Marokkaanse luchthavens verboden

Een van de aanbestedingen betreft de uitbreiding van de luchthaven Marrakech-Menara, die na de werkzaamheden een totale oppervlakte van 142.000 vierkante meter zal hebben en jaarlijks 16 miljoen passagiers zal kunnen verwerken. Deze uitbreiding was al in 2019 gepland, maar werd uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens breken records

Daarnaast heeft de ONDA een aanbesteding uitgeschreven voor de uitbreiding van de luchthaven Agadir Al Massira, die na de werkzaamheden 75.000 vierkante meter groot zal zijn en 7 miljoen passagiers per jaar zal verwerken. Ook de luchthavens van Fez-Saïss en Tanger Ibn Battouta worden uitgebreid, naar respectievelijk 32.000 en 55.000 vierkante meter, met een capaciteit van 5 miljoen en 7 miljoen passagiers per jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team