Zoeken

Marokko wanhopig op zoek naar ziekenhuisdirecteuren

15 september 2024 - 08:50 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid en Sociale Bescherming is naarstig op zoek naar 34 directeuren voor provinciale en regionale ziekenhuizen.

Een vacatureoproep van het ministerie van Khalid Ait Taleb biedt 34 directeursposten aan in 32 provinciale en 2 regionale ziekenhuizen. Volgens Assabah wijst dit aantal op een grote behoefte aan gekwalificeerd personeel en benadrukt het de zorgwekkende problemen in de zorgsector.

Lees ook: Koninklijke familie Qatar bouwt ziekenhuis in Marokko

Onder de ziekenhuizen die een directeur zoeken, bevinden zich op regionaal niveau die van Laayoune en Guelmim. Op provinciaal niveau zijn er 5 vacatures in de regio Casablanca-Settat, 2 in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, 5 in de Oriental, 3 in de regio Fez-Meknes, 3 in de regio Marrakech-Safi, 4 in de regio Souss-Massa, 3 in de regio Draa-Tafilalet, 3 in de regio Beni Mellal-Khenifra, 2 in de regio Laayoune-Sakia El Hamra en tot slot 3 in de regio Guelmim-Oued Noun.

Assabah meldt dat potentiële kandidaten tot nu toe weinig interesse hebben getoond in deze verantwoordelijkheidsfunctie. De krant benadrukt dat de situatie problematisch is, "omdat het ministerie pas besluit om vacatures te openen als er geen directeur of waarnemend directeur is". In afwezigheid van een directeur worden de ziekenhuizen "vaak beheerd door administratieve of financiële managers die de communicatie met de lokale autoriteiten en het ministerie van Binnenlandse Zaken verzorgen".

Lees ook: Yassine Bono, toekomstige teamgenoot van Cristiano Ronaldo?

Geïnteresseerden kunnen tot 15 december bij het ministerie van Gezondheid solliciteren naar de functie van ziekenhuisdirecteur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team