Zoeken

Meerdere steden onder water in Marokko

7 september 2024 - 19:40 - Marokko

©

Hevige regenval heeft in het zuidoosten van Marokko geleid tot grote overstromingen en ernstige verkeersproblemen. Vooral de provincies Tinghir en Ouarzazate zijn zwaar getroffen.

De belangrijke nationale weg nummer 10, die Ouarzazate met Errachidia verbindt, is volledig afgesloten vanwege overstromingen in de gemeente Souk Lakhmis Dadès, in de buurt van Kelaat M’Gouna. Ook de nationale weg nummer 9 tussen Marrakech en Ouarzazate is onbegaanbaar door wateroverlast in het centrum van Ouarzazate en de omliggende gemeenten Aït Zineb en Tichka.

Lees ook: Marokkaanse Sahara getroffen door zeldzaam weerfenomeen

Lokale autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen om wegen door valleien en langs rivierbeddingen te mijden. Deze gebieden worden als gevaarlijk beschouwd en het advies is bedoeld om ongelukken en schade te voorkomen. Sinds vrijdag kampt het zuidoosten van Marokko met hevige onweersbuien, stortregens en harde wind. De gemeenten Télmi en Msemrir in de provincie Tinghir en de stad Agdz in de provincie Zagora hebben het zwaar te verduren.

Lees ook: Marokko: code rood-waarschuwing voor hevig noodweer

Op sociale media circuleren video’s van verschillende steden in de regio die onder water staan na de aanhoudende regenval, die naar verwachting tot zondag zal duren. De beelden maken de impact van de overstromingen pijnlijk duidelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team