Zoeken

Megafraude met ruim miljoen slachtoffers schokt Marokko

15 oktober 2024 - 18:00 - Marokko

©

De complexe zaak rond de "Al-Khair Groep" uit Tanger blijft de gemoederen bezighouden. Nieuwe onthullingen voeden de groeiende belangstelling van het publiek.

Volgens bronnen van Hespress zijn twee belangrijke verdachten, Chifa en Zineb, nog steeds voortvluchtig. De twee vrouwen zouden cruciale informatie bezitten die meer licht kan werpen op deze gigantische oplichtingszaak.

Lees ook: Al-Khayr Tanger: grootste oplichting ooit in Marokko

De eerste verhoren door de rechter-commissaris, waaronder dat van de directeur en de voorzitter van de groep, hebben verontrustende details aan het licht gebracht. Voor de onderzoekers lijkt het erop dat dit schandaal een van de grootste fraudezaken in de moderne geschiedenis van Marokko kan worden.

Bronnen dicht bij het onderzoek melden dat de miljarden die door de voorzitter van de groep zouden zijn ingezameld voor de aankoop van luxe onroerend goed, onvindbaar zijn. Het lijkt erop dat deze eigendommen door de voorzitter zijn verkocht tijdens haar vlucht, waardoor de kans dat gedupeerden hun geld terugkrijgen, klein is.

Het onderzoek is complex en zal naar verwachting nog lang duren. Het aantal slachtoffers wordt inmiddels geschat op meer dan een miljoen. Advocaten van de slachtoffers overwegen een nieuw verzoek in te dienen bij de rechtbank. Ze willen dat de verdachten worden vervolgd voor "mensenhandel". Een van de advocaten stelt dat er overtuigend bewijs is dat de leidinggevenden van de groep enorme bedragen hebben verzameld door naïeve beleggers enorme winsten voor te spiegelen.

Lees ook: Voorzitster piramidespel opgepakt in Tanger, ruim 1000 klachten

Vorige week vonden er tientallen verhoren plaats. Zowel de verdachten in voorlopige hechtenis als de slachtoffers werden langdurig ondervraagd. Onder de slachtoffers bevinden zich ook veel Marokkanen die in het buitenland wonen, onder meer in Spanje, België, Nederland, de Verenigde Staten en Canada.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team