Zoeken

Marokkanen uit het buitenland massaal opgelicht

18 augustus 2024 - 23:50 - Marokko

©

Een groot aantal Marokkanen die in het buitenland wonen, vooral in Spanje, is slachtoffer geworden van een omvangrijke piramidespelzwendel in Tanger. De Marokkaanse justitie onderzoekt momenteel de zaak, die bekendstaat als de "Al Khair Groep"-affaire.

Naar aanleiding van 700 aangiften heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank in Tanger een onderzoek geopend. Elf personen, onder wie negen vrouwen en twee mannen, worden vervolgd. Er zijn nog meer verdachten voortvluchtig, waarvoor nationale arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd.

Lees ook: Al-Khayr Tanger: grootste oplichting ooit in Marokko

De slachtoffers beschuldigen de oplichters ervan hen te hebben gebruikt om nieuwe slachtoffers te werven, waaronder familieleden en kennissen. Zij werden overgehaald om te investeren in zogenaamd lucratieve projecten, met de belofte dat hun inleg na een bepaalde tijd zou worden verdubbeld. In werkelijkheid bleken de projecten fictief te zijn en kon de groep na zes jaar de beloofde winsten niet meer uitkeren.

Lees ook: Tetouan: grootschalige toeristische zwendel ontmaskerd

De slachtoffers komen uit heel Marokko, maar ook uit het buitenland, met name uit Spanje en andere Europese landen. Het totale bedrag dat is buitgemaakt, loopt mogelijk in de tientallen miljoenen dirhams. Het onderzoek is nog in volle gang en er komen nog steeds nieuwe aangiften binnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team