Zoeken

Miljoenenruzie om hit ’Enty’ van Saad Lamjarred

18 oktober 2024 - 18:00 - Cultuur

©

Componist Mohamed Rifai heeft DJ Van voor de rechter gedaagd vanwege de hit ’Enty’, die in 2014 werd gezongen door Saad Lamjarred. Rifai beschuldigt DJ Van ervan de rechten op de track onrechtmatig te hebben toegeëigend en te exploiteren alsof hij de eigenaar is.

In een verklaring aan Madar21 laat Mohamed Rifai weten dat de zaak momenteel dient bij het Hof van Beroep in Marrakech. Ook tekstschrijver Samir Al Majari sleept DJ Van voor de rechter. Beide componisten hebben advocaat Abdelfettah Yatribi uit Rabat in de arm genomen om hun belangen te behartigen. Rifai en Al Majari eisen een deel van de winst van de hit, die miljoenen views genereert en daarmee veel geld oplevert.

Lees ook: Saad Lamjarred: "Volg mijn voorbeeld niet" (video)

Saad Lamjarred, die ’Enty’ in 2014 zong, steunt de twee componisten. De track betekende zijn grote doorbraak in de Arabische wereld en daarbuiten. Door het succes van ’Enty’ coverden veel jonge artiesten het nummer, waaronder Rajaa Belmir en haar broer, die er hun muzikale carrière mee lanceerden.

Lees ook: Succes Saad Lamjarred "zorgt voor angst" in Egypte

DJ Van, die momenteel vastzit, trekt zich niets aan van de rechtszaak. Hij beweert dat hij de wettelijke rechten bezit en volledige zeggenschap heeft over ’Enty’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team