Zoeken

Door miljonair geschonken stadion in Tanger ligt in ruïne

16 september 2024 - 18:00 - Sport

©

Terwijl Marokko, en met name Tanger, steeds meer sportinitiatieven omarmt, ligt het Nationale Cricketstadion van de stad er verlaten bij. Het stadion, gebouwd in 2002 door de Emirati miljonair Abdul Rahman Bukhatir om cricket in de Arabische wereld te promoten, is in verval geraakt.

Het ooit zo trotse stadion is nu een trieste aanblik. Het cricketveld is overwoekerd en dient als graasplek voor schapen. Een graafmachine zit vast in de modder op het buitenveld. Sinds 2013 heeft er geen cricketwedstrijd meer plaatsgevonden, meldt Achkayn.

Lees ook: Rabat krijgt gigantisch atletiekstadion

Toch was dit stadion ooit het toneel van grote crickettoernooien en het enige dat in Marokko werd gebruikt voor senior cricket. In 2002 vond het eerste internationale toernooi plaats, met deelname van teams uit onder andere Pakistan, Zuid-Afrika en Sri Lanka. In 2004 speelde Marokko tegen de Marylebone Cricket Club.

Lees ook: Zo zal het megastadion Hassan II in Casablanca eruitzien (video)

Het verval van het stadion roept vragen op over het onderhoud en beheer van sportfaciliteiten in Marokko. Terwijl het land investeert in nieuwe projecten, zoals een gigantisch atletiekstadion in Rabat, lijkt het Nationale Cricketstadion in Tanger vergeten. Het is een gemiste kans om cricket in de regio te ontwikkelen en een triest einde voor een genereus geschenk van een miljonair die de sport wilde promoten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team