Zoeken

Zo zal het megastadion Hassan II in Casablanca eruitzien (video)

30 juli 2024 - 10:30 - Marokko

©

Euronews heeft onlangs exclusieve beelden vrijgegeven van het ontwerp voor het Grote Stadion Hassan II in Casablanca. Dit stadion, met een capaciteit van maar liefst 115.000 toeschouwers, wordt het grootste ter wereld en zal verrijzen op een terrein van 100 hectare.

Marokko is één van de gastlanden voor het WK voetbal in 2030 en heeft grootse plannen voor dit nieuwe stadion. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting in 2028 voltooid zijn, zodat het stadion klaar is voor de aftrap van het toernooi.

Lees ook: Niet-geselecteerd ontwerp Hassan II-stadion onthuld (foto’s)

"Tot 115.000 supporters kunnen straks in Casablanca samenkomen om hun teams te zien spelen," aldus Euronews. "Nog nooit eerder in de geschiedenis van de sport is er een stadion met zo’n capaciteit gebouwd voor een WK."

De organisatie van het WK 2030 door Marokko, Spanje en Portugal markeert een nieuw tijdperk in de diplomatieke betrekkingen tussen de drie landen, die de afgelopen tien jaar sterk zijn verbeterd.

Lees ook: Marokko onthult gigantisch Hassan II-stadion voor WK 2030 (video)

Naast het Grand Stade Hassan II zal Marokko nog vijf andere stadions inzetten voor het WK: het Complexe Moulay Abdellah in Rabat, het Complexe Sportif in Fez, het Grand Stade in Agadir, het Grand Stade in Tanger en het Grand Stade in Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team