Zoeken

Mohamed Ihattaren maakt na 878 dagen comeback

30 september 2024 - 16:20 - Sport

©

Na een afwezigheid van meer dan twee jaar heeft Mohamed Ihattaren zondag zijn rentree gemaakt in het profvoetbal. De Marokkaans-Nederlandse speler van RKC Waalwijk viel in tijdens de wedstrijd tegen zijn oude club Ajax (0-2).

Ihattaren begon op de bank, maar mocht in de 80e minuut invallen. Zijn laatste professionele wedstrijd was op 6 mei 2022, toen hij nog voor Ajax speelde. Daarna volgde een moeilijke periode voor de middenvelder, met mislukte pogingen om zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Samsunspor en Slavia Praag.

Lees ook: Mohamed Ihattaren maakt comeback: "Over een half jaar weer in Oranje"

De afgelopen maanden heeft Mo Ihattaren hard gewerkt aan zijn terugkeer. De 22-jarige speler kreeg begeleiding van een psychiater en een team van specialisten. Op 19 september tekende hij een contract voor één seizoen bij RKC, met een optie voor verlenging. "Ik ben dankbaar dat ze me deze kans geven," zei Ihattaren bij zijn presentatie.

Na 878 dagen zonder wedstrijd is de middenvelder blij om weer op het veld te staan en hoopt hij geleidelijk zijn oude vorm terug te vinden. "Ik hoop elke week een beetje dichter bij mijn oude niveau te komen," vertelde hij aan ESPN na de wedstrijd tegen Ajax. Hij wil "zoveel mogelijk speelminuten maken en zo snel mogelijk 90 minuten spelen."

Lees ook: Ihattaren weg bij Slavia Praag: "Focus op familie en carrière"

RKC-trainer Henk Fraser is tevreden over Ihattaren’s optreden. "Complimenten voor de mensen die met hem gewerkt hebben, want zijn basisconditie is zeer behoorlijk. Maar het is noodzakelijk om hem voorzichtig te brengen. We willen niet dat hij geblesseerd raakt. Zijn invloed op de groep is fantastisch. Ik zie de drive, de passie..."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team