7 maart 2011 - 08:55 - Marokkanen in het buitenland
Mostafa Hilali, Marokkaans-Nederlandse majoor van de Nederlandse landmacht, werd verkozen tot "The Other Manager 2010". Deze prijs werd uitgereikt in november laatstleden te Amsterdam aan de beste multiculturele manager van het jaar.
In een interview met de Soir échos, zegt Mostafa Hilali dat zijn dubbele Marokkaans-Nederlandse cultuur, diezelfde die ervoor zorgde dat hij de prijs won, erg belangrijk is in zijn leven, want het helpt hem mensen makkelijker te begrijpen.
"We opereren vaak buiten Nederland, bijvoorbeeld in Bosnië, Irak of Afghanistan. In een dergelijke context, namelijk inleven, is communiceren met de lokale bevolking essentieel. Het is makkelijker voor mij omdat ik altijd rekening houd met de culturele, religieuze en sociale achtergrond."
Mostafa Hilali, beloond voor een publiek van 500 gasten, is van mening dat het leger de beste manier is om jongeren uit allochtone gezinnen te integreren, maar ook om de jongeren , wel of niet uit de immigratie, te begeleiden en hen te helpen een kader te scheppen waarin zij hun leidraad vinden.
De militair werd gevraagd hoe het staat met zijn imago bij autochtone Nederlanders, waarop hij wijselijk concludeert: "Er zijn geen ’autochtone Nederlanders’ niet meer dan een ’Marokkaans model’. Ik dien in het Nederlandse leger, deze is niet het leger van Nederlandse afkomst, maar wel één die alle burgers en inwoners van Nederland beschermt, zonder onderscheid."
Yassin in rolstoel en dakloos: "Ik leef in angst"
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zineb Hattab, eerste vegan sterrenchef van Zwitserland
Zoveel zal tunnel Marokko-Spanje kosten
Woede in Marokko om vacature voor verpleegster "zonder hoofddoek"
Transavia lanceert nieuwe vlucht naar Marokko
Zineb Hattab, eerste vegan sterrenchef van Zwitserland
Havens Marokko en Spanje draaien overuren door Marokkaanse diaspora
Europa bedreigt geldovermakingen Marokkaanse diaspora
Marokkanen in Spanje leiden leven van hard werken en onzekerheid
Het uitzonderlijk verhaal van ex-straatjongen Soufiane in Spanje
Leegloop Marokkaanse verpleegkundigen, een moeilijk te stoppen fenomeen
Nederland faalt: Marokkaanse jeugd wil massaal weg
Eid ul-Adha: Marokkaanse diaspora sluit zich aan bij oproep Koning Mohammed VI