Zoeken

Vakantiegangers afgeperst in cafés Noord-Marokko

22 juli 2024 - 22:10 - Marokko

©

Toeristen in Noord-Marokko zijn ontevreden over de extreem hoge prijzen in cafés en restaurants. Op sociale media delen ze foto’s van hun kastickets om de exorbitante prijzen aan de kaak te stellen.

Zo kost een donut in een café al 15 dirham en een ontbijt meer dan 75 dirham. Voor een tajine moet men zelfs meer dan 200 dirham neertellen. Een andere rekening laat zien dat een klein flesje water 15 dirham kost, terwijl een kopje koffie en een flesje water in een chique strandcafé in Tanger tot 90 dirham kosten.

Lees ook: Hoge prijzen verpesten zomervakantie Marokkanen

Deze berichten hebben geleid tot een golf van verontwaardigde reacties online. "Is het redelijk om zoveel te betalen voor een kopje koffie en een flesje water?", vraagt een social media-gebruiker zich af.

Ook burgeractivisten in steden als M’diq en Martil klagen over de hoge prijzen. Ze vrezen dat dit het imago van de regio schaadt en toeristen wegjaagt. Ze roepen de autoriteiten op om in te grijpen en de prijzen te reguleren.

Lees ook: Marokkanen gedwongen vakantie in buitenland te vieren

Ahmed Biyoud, voorzitter van de consumentenorganisatie "Avec les consommateurs", sluit zich aan bij de kritiek. Hij vindt dat de hoge prijzen de kwaliteit van de toeristische diensten niet weerspiegelen en roept de autoriteiten op tot strengere prijscontroles.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team