Zoeken

Nieuwe slachtoffers van collectieve besnijdenis in Marokko

22 oktober 2024 - 21:20 - Marokko

©

Zeven kinderen zijn in het ziekenhuis beland na een mislukte collectieve besnijdenis in de Marokkaanse stad Chefchaouen. De kinderen, afkomstig uit arme gezinnen, werden eind september besneden tijdens het evenement georganiseerd door een lokale vereniging.

Na de ingreep ontwikkelden ze ernstige complicaties en infecties. Vijf kinderen werden overgebracht naar het academisch ziekenhuis Mohammed VI in Tanger. Twee van hen mochten vorige week naar huis, de drie anderen worden deze dinsdag ontslagen. Vorige week werden echter nog twee kinderen met ernstige complicaties opgenomen in hetzelfde ziekenhuis.

Lees ook: Besnijdeniscampagne in Chefchaouen loopt uit op drama

Een medische bron meldt dat het nog drie maanden kan duren voordat duidelijk is of de kinderen blijvende schade hebben opgelopen aan hun geslachtsdelen. Mogelijk is een operatie nodig, maar er is ook hoop dat de kinderen vanzelf herstellen. De kinderen krijgen de nodige zorg en mogen het ziekenhuis verlaten zodra hun behandeling is afgerond.

Lees ook: Vader baby getuigt na misgelopen besnijdenis in Chefchaouen

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de zaak, nadat de mensenrechtenorganisatie Al-Karama aan de bel trok. De families van de slachtoffers overwegen juridische stappen te ondernemen tegen de verantwoordelijken. "We zullen de rechten van onze kinderen niet opgeven", aldus de vader van een van de slachtoffers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team