Zoeken

Nieuwe snelweg Tanger-Tetouan officieel aangekondigd

7 oktober 2024 - 17:10 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Uitrusting en Water werkt aan de aanleg van een snelweg tussen Tanger en Tetouan, die later zal worden doorgetrokken naar Fnideq. Het ministerie, onder leiding van Nizar Baraka, start nu met de voorbereidende studies voor de aanleg van deze nieuwe snelweg.

De snelweg Tanger-Tetouan is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Marokkaanse wegennet. Het ministerie wil de verkeersveiligheid verbeteren en de reistijden verkorten. "De snelweg Tanger-Tetouan, met de aansluiting op de snelweg Tetouan-Fnideq, zal het transport in de metropool Tanger en de omliggende steden verbeteren en de economische groei in de regio stimuleren", aldus het ministerie.

Lees ook: Snelwegproject Nador boekt aanzienlijke vooruitgang

Het ministerie verwacht dat de studies inzicht geven in de beste route, de kosten en de impact op het milieu. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden om de nieuwe snelweg aan te laten sluiten op het bestaande wegennet.

"De studies moeten antwoord geven op alle belangrijke vragen die bij de aanleg van een dergelijke infrastructuur komen kijken, zoals de verkeersvraag, de bereikbaarheid van steden, de verkeersveiligheid, de economische en toeristische ontwikkeling en de effecten op het milieu", aldus het ministerie.

Lees ook: Marokko geeft startschot voor aanleg nieuwe snelweg

De studies omvatten een voorlopig ontwerp voor verschillende tracés en een analyse om de beste optie te bepalen. Ook wordt een plan uitgewerkt voor de aanleg van de gekozen route. De studies zullen stapsgewijs worden uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team