Zoeken

Nieuwe stadions voor Rabat

4 oktober 2024 - 06:00 - Sport

©

De renovatie van de stadions Moulay Hassan en Barid in Rabat is in volle gang. Beide stadions worden opgeknapt ter voorbereiding op een aantal continentale en internationale toernooien die Marokko gaat organiseren.

Vorige week werden de stoeltjes van de tribunes in het Moulay Hassan-stadion verwijderd, evenals het grasveld en andere faciliteiten. Het stadion zal in de komende fasen volledig worden gerenoveerd.

Lees ook: Zo zal het megastadion Hassan II in Casablanca eruitzien (video)

De renovatie, die 800 miljoen dirham kost, omvat de sloop van het olympisch zwembad en de overdekte hal in het complex. Deze wordt uitgebreid tot drie hectare en er worden nieuwe opslagruimtes en een krachthonk gebouwd. Ook komen er een speciale ruimte voor medische controles en dopingtests en een perszaal.

Het project, ontworpen en uitgevoerd door "My Group Architecture", beoogt "het stadion om te vormen tot een sportcomplex van wereldklasse". Het stadion wordt volledig overdekt, wat comfort voor toeschouwers bij alle weersomstandigheden garandeert en de kwaliteit van sportevenementen verbetert. De capaciteit van het stadion wordt vergroot naar 22.000 zitplaatsen. Alle faciliteiten, inclusief kleedkamers, tribunes en parkeerplaatsen, worden gemoderniseerd. Het stadion wordt uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van verlichting, geluid, schermen en beveiligingssystemen.

Ook het Barid-stadion wordt volledig gesloopt en herbouwd met een overkapping. De werkzaamheden zullen naar verwachting 10 maanden duren. De focus ligt op tijdige oplevering, zodat het stadion vóór de start van de Afrika Cup voldoet aan de eisen van de stad voor sportinfrastructuur. Het stadion zal dan geschikt zijn voor trainingen van de deelnemende teams.

Lees ook: Door miljonair geschonken stadion in Tanger ligt in ruïne

Het Barid-stadion ligt in het hart van de wijk Agdal in Rabat en is de thuisbasis van voetbalclub Union Touarga. Het budget voor de renovatie bedraagt 300 miljoen dirhal. Het vernieuwde stadion zal plaats bieden aan 15.000 toeschouwers en een oppervlakte hebben van 2,2 hectare. Er komt ook een ondergrondse parkeergarage.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team