Zoeken

Bouw megastadion Hassan II jaagt huizenprijzen op in Casablanca

19 augustus 2024 - 15:30 - Marokko

©

De bouw van het gigantische Hassan II-stadion, met een capaciteit van 115.000 toeschouwers, heeft de vastgoedmarkt in de regio Benslimane, nabij Casablanca, een flinke impuls gegeven. Het stadion is bedoeld voor wedstrijden tijdens het WK voetbal in 2030.

Vooral Mansouria, een kustplaats naast Mohammedia, is de laatste maanden enorm populair geworden bij Marokkanen die op zoek zijn naar een huis of appartement. Volgens lokale makelaars heeft de bouw van het stadion de interesse in vastgoed in Mansouria flink aangewakkerd.

Lees ook: Tanger, Rabat, Marrakech... WK-koorts doet Marokkaanse huizenmarkt exploderen

De komst van zo’n groot sportcomplex stimuleert de lokale economie, zeggen lokale ondernemers. Ze zien een toename in de verkoop van appartementen in Mansouria. Ook vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties wijzen op het diverse woningaanbod in de stad, dat tegemoetkomt aan de behoeften van verschillende sociale groepen.

Lees ook: Rapper Gims start luxueus vastgoedproject in Marrakech

De voorzitter van een lokale vereniging vertelde aan Hespress dat gerenommeerde vastgoedbedrijven zich op Mansouria hebben gestort om tientallen hectares grond te kopen en luxe appartementen en villa’s te bouwen. Ook in naburige gemeenten is de belangstelling voor vastgoed toegenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team